Nepalamaa
Image default
Offers

De must knows van Usenet!

Usenet is een steeds populairder programma aan het worden, maar voor niet-gebruikers is het lastig om te beginnen aan Usenet. Vaak komt dit vanwege de lastige begrippen die gebruikt worden door Usenet Gebruikers. Toch lijkt het allemaal moeilijker dan het daadwerkelijk is. In het komende artikel beschrijven wij de betekenis van de meest essentiële Usenet begrippen uit. In het komende artikel leggen wij een aantal begrippen uit!

Usenet?

Voor je meer begrippen leert is het belangrijk om te weten wat Usenet is. Door middel van een Usenet abonnement kun jij gebruik maken van Usenet. Usenet is een software en draait op veel verschillende computers en servers wereldwijd. Deze software geeft jou toegang tot  veel informatie en de mogelijkheid om legaal films te kunnen downloaden. Dat betekend dat je ongestoord de leukste films en series bekijken zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over een verbinding met het internet. Alles kijken, waar en wanneer jij wilt. Usenet is dus erg handig en om jou kennis te verbreden, leggen wij de volgende begrippen uit:

Mbit

De download- en uploadsnelheid op Usenet wordt uitgedrukt in Mbit per seconde. Mbit staat voor megabit. Dit staat gelijk aan de snelheid dat jij aan jouw bestand kan komen.

NZB

Alle informatie over de bestanden op usenet staat in een NZB bestand. Een NZB bestand is dus niet het downloadbestand zelf, maar de informatie over wat er gedownload moet worden en waar het bestand staat. Gebruikers van Usenet kunnen een NZB bestand downloaden in hun downloadprogramma – ook wel nieuwslezer genoemd – en daarna gaat de download van het gewenste bestand van start. In feite kun je dit dus zien als een soort tool die de verschillende bytes vertaalt naar begrijpelijke mensentaal. 

Payservers en free servers

Een payserver is een Usenet-serviceprovider waar jij voor moet betalen. Deze geeft je vervolgens toegang tot alle verschillende nieuwsgroepen die Usenet aanbied. Het verschilt per provider wat voor server het is, er zijn namelijk Usenet-serviceproviders die hun diensten (deels) gratis aanbieden. Deze worden free servers genoemd.

Meer informatie over Usenet

Voor meer begrippen kun je het best terecht op de website van ViperNews. Zij hebben een lijst gemaakt met de belangrijkste begrippen. Hier wordt je snel wegwijs in de wereld van Usnenet.

https://www.vipernews.com/nl/

Related Posts

Trouver les bonnes pièces de rechange

Goederen transporteren met transportbanden

This Dutch tradition seems to be good for your health