Nepalamaa
Image default
Business / Directories

De techniek van het huidige toilet?

 

Vroeger waren de toiletten die gebruikt werden heel simpel. Dat is nog steeds zo in veel delen van de wereld, als er al een toilet aanwezig is. Door de ingewikkelde spoelsystemen die wij gebruiken, weet echter haast niemand meer hoe een toilet precies werkt op het gebied van deze techniek. Er zijn natuurlijk ook een aantal attributen die bij het toilet zeer goed uit kunnen komen. Tot slot gaan we nog kort in op de nieuwste ontwikkelingen van toiletten die mogelijk in de komende jaren gaan doorbreken.

Technische spoelsystemen toilet

Er zijn twee mogelijke spoelsystemen:

Met tussenplaatsing van een waterreservoir

Door de aansluiting van een spoelkraan

De waterreservoir spoelsystemen worden doorgaans gebruikt in huishoudens. Dit heeft als nadeel dat het reservoir opnieuw moet bijvullen, waardoor er niet direct weer doorgespoeld kan worden. Dit maakt dat het niet geschikt is voor openbare toiletten. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een spoelkraan. Deze kan snel en effectief, zo vaak als nodig doorspoelen. Door het harde geluid van dit spoelsysteem is het echter niet geschikt voor huishoudens, maar voor openbare toiletten is het ideaal.

Attributen die bij een toilet horen

U bent nu waarschijnlijk bekend met de spoelsystemen, maar u wist toch wel al welke attributen u nodig heeft? Voor de zekerheid zijn ze hier toch nog even opgesomd:

Toiletborstel

Toiletrolhouder

Luchtverfrisser / toiletblok

Wasbakje met zeep en een handdoek.

Wanneer u dit alles op orde is, zal u niet snel iets te kort komen op uw toilet.

Nieuwe ontwikkelingen

U weet nu hoe de techniek van de huidige spoelsystemen werkt en hoe een huidige toiletsituatie met attributen eruit ziet, maar hoe gaat dit in de toekomst veranderen? Door ontwikkeling van elektronica is het al mogelijk dat sommige toiletten als bidet functioneren. Voor vrouwen is er zelfs een vaginale douche beschikbaar. Automatische toiletbrilreiniging is tevens iets dat al steeds vaker voorkomt. Ook spoelsystemen worden anders. Zo hebben treinen vaak al een vacuüm spoelsysteem, wat veel water bespaart.