Nepalamaa
Image default
Business / Directories

De werkzaamheden van een HR-medewerker

Het vak HR medewerker is een erg breed vakgebied tegenwoordig. Je houdt je met meerdere dingen bezig binnen een organisatie. Samen met de rest van de human resource afdeling ben je verantwoordelijk voor meerdere dingen. Zo ben je verantwoordelijk voor de gang van zaken rondom het personeel.

 

Als HR medewerker ben jij binnen de organisatie de bindende factor tussen de directie en de medewerkers. De directie ziet jouw over het algemeen als eerste aanspreekpunt omtrent het personeel. Andersom is dat hetzelfde, wanneer er bij de medewerkers dingen zijn waar zij mee zitten zullen zij jou hierover als eerste benaderen. Het is daarom belangrijk dat jij buiten bedrijfskundige kennis ook goede mensenkennis hebt.

 

De werving en selectie binnen de organisatie is ook een van jouw verantwoordelijkheden. Aan jou de taak om de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen binnen de organisatie. Zo zal jij samen met de manager sollicitatiegesprekken afnemen om zo samen te kunnen beoordelen of deze persoon wel de juiste persoon is om bij jullie organisatie aan de slag te gaan.

 

Naast deze werkzaamheden heb je ook de verantwoordelijkheid om alle personeelszaken op orde te houden en alles te registreren. Gelukkig zijn er tegenwoordig voor de HR medewerker handige tools op de markt om hierbij te ondersteunen. Zo is er een online urenregistratie systeem die alle gewerkte uren bijhoudt. Daarnaast wil je ook bijhouden wat voor diploma’s en certificaten je medewerkers hebben. Daarvoor is er het online diploma register systeem. Deze tools zijn zeker aan te raden voor alle HR medewerkers.

 

Uiteraard zijn er nog veel meer werkzaamheden waar jij je mee bezig kan houden. Online kun je hier via verschillende HR sites veel informatie over vinden. Het is met zekerheid te zeggen dat het een uitdagende baan is. Het vereist een ruime dosis bedrijfskundige kennis met daarnaast ook de nodige mensenkennis.

 

http://www.cbbs.nl/