Nepalamaa
Image default
Business / Directories

Een scooterslot is de belangrijkste accessoire

Je kunt een scooter pimpen met de meest uiteenlopende accessoires, toch is er geen enkele accessoire die zo belangrijk is als een goed scooterslot. Je kunt scootersloten kopen die goedkoop zijn of wat duurder, verschillende types en formaten, voor elk wat wils dus. Een ART keurmerk is een goede indicatie bij het online aanschaffen van een scooterslot. Een ART 3 slot is bijvoorbeeld beter dan een ART 2 slot. In de webshop zijn dit soorten sloten ook nog eens heel betaalbaar.

 

In de scooteronderdelenshop.com kun je direct een scooterslot bestellen met een ART keurmerk. Bekijk direct de mogelijkheden en informatie over elk slot.

 

Scooterslot verplicht voor de verzekering

Wanneer je een diefstalverzekering wilt afsluiten voor jouw scooter zul je moeten bewijzen dat jouw scooter altijd veilig staat. Dit kun je aantonen door de informatie van jouw scooterslot te overleggen en de sleutels te laten zien. Houd dus altijd de rekening van de webshop waar je het scooterslot hebt gekocht. Het gaat daarbij niet om de prijs van het slot, goedkoop of duur maakt niet uit, maar om de ART keuring.

 

Wat is een ART gekeurd slot?

Niet alle merken laten elke scooterslot die ze verkopen onafhankelijk testen op veiligheid. Daardoor wordt het voor de online klant moeilijk om te bepalen welk scooterslot je het beste kunt kopen in de webwinkel. Daarom is Stichting ART opgericht, een onafhankelijk keurmerk voor sloten. Elk gekeurd slot krijgt een waardering in sterren, met vijf sterren als maximum. Een scooterslot met een ART 3 keurmerk is dus een veilig slot, die vaak ook goedkoop is in vergelijking met een ART 5 slot. Een ART 2 slot zou voor een fiets heel geschikt kunnen zijn, maar minder voor een luxe scooter.

 

Meer weten over ART sloten? Op scooteronderdelenshop.com vind je alle soorten scootersloten online, ingedeeld in verschillende categorieën.

 

Soorten scootersloten

Je kunt in de webshop zoveel verschillende types scooterslot kopen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Kettingsloten zijn het meest populair, gevolgd door beugelsloten. Ook beugelsloten met een extra ketting zie je steeds vaker, daarmee kun je niet alleen de scooter goed mee afsluiten, je kunt de ketting ook om een paal leggen voor extra bescherming. Dan zijn er nog andere sloten die wat minder populair zijn in deze klasse.

 

  • Kabelslot: Je zult minder kabelsloten tegenkomen die voldoen aan het ART 3 keurmerk. Dat komt omdat een kabelslot doorgaans eenvoudiger te openen is, de solide kern wordt met staalvezel omhuld. Dat kan voldoende zijn, maar let in de online webshop goed op het ART keurmerk.
  • Schijfremslot: Let bij aanschaf van een schijfremslot goed op de juiste maat. Niet elk schijfremslot past op elke scooter, je kunt aan sommige merken en modellen scooters geen schijfremslot vastmaken.

 

Hoe meer sloten, hoe veiliger de scooter geparkeerd staat. Zeker wanneer je de scooter voor langere tijd moet parkeren is een extra slot een kleine moeite die je veel zorgen kan besparen.

 

Een nieuw scooterslot aanschaffen is de beste investering voor jouw scooter, wanneer je goedkoop en goed wilt combineren is een scooterslot met ART 3 rating een uitstekende keuze.