Nepalamaa
Image default
Business / Directories

Problemen van verkeer

Vanaf jongs af aan leren we er van alles over; het verkeer. Logisch, want kinderen moeten snappen wanneer we voorrang hebben en wanneer we op moeten passen, vooral kinderen die in de grote steden, zoals Amsterdam of Den Haag, wonen. Vandaar dat we les krijgen in verkeer, ons fietsexamen moeten doen en toetsen over de regels krijgen. Ook wanneer we ons rijbewijs halen moeten we dit allemaal leren en aan hoge maatstaven bij het rijexamen en theorie-examen  moeten voldoen. Maar hoewel we er dus steeds meer over leren en dus ook steeds beter op de hoogte zijn van wie er voorrang hebben in bepaalde situaties, is het verkeer toch gevaarlijker dan ooit. Hoe komt dat?

Dit komt omdat er meer verkeer dan ooit op straat is. Niet alleen is er veel meer woon-werkverkeer, maar er is ook veel meer transport. Dit zijn tekenen van een bloeiende economie, waarbij er veel handel, werk en welvaart is.

Maar het kan dan wel heel positief zijn dat het verkeer er is, dat betekent niet dat de gevolgen ook positief zullen zijn. Want het zorgt voor grote problemen. Bijvoorbeeld voor het klimaat. Doordat er dus zoveel voertuigen op de weg zijn die op benzine rijden, is er meer uitstoot van CO2, waardoor het broeikaseffect versterkt wordt en het klimaat zal veranderen. Maar het heeft ook effect op onze gezondheid. De uitlaatgassen die zo slecht voor het klimaat zijn, zijn ook niet goed voor ons mensen. We krijgen er last van in onze huid, maar ook vooral in onze longen. Vooral in de megasteden vormt dit een groot probleem.

Maar er wordt wel wat aan gedaan. Er zijn uitvindingen die het verkeer wat veiliger maken. Er zullen bijvoorbeeld minder ongelukken gebeuren als een vrachtwagen of een bestelbus een achteruitrijcamera vrachtwagen of een achteruitrijcamera bestelbus heeft.

https://www.vanzwitserland.nl/