Nepalamaa
Image default
Business / Directories

Spoor2Expert

Spoor2Expert is een methode die voor tal van werkgevers en werknemers een gepaste oplossing heeft geboden in een lastige situatie. Wanneer je er niet zelf mee te maken hebt gehad is er altijd wel iemand in je omgeving die er direct of indirect mee te maken heeft gehad. De wereld en de arbeidsmarkt veranderen in een razend tempo. Dit brengt soms dilemma’s en moeilijke situaties met zich mee. Door de digitalisering en automatisering van onze wereld zie je dat er in bepaalde sectoren enorm veel banen verdwijnen. Deze banen worden overgenomen door robots en computers die het werk sneller beter en goedkoper uit kunnen voeren. Dit gebeurt met name in de financiële sector, zoals bij banken en verzekeraars. Het is vaak pijnlijk maar tegelijkertijd onoverkomelijk. Vaak is het noodzakelijk voor het voortbestaan van een onderneming om mensen te ontslaan. De andere kant van het verhaal is een enorme toename van banen in de ICT sector. Er vindt als het ware een verschuiving plaats. Voor sommigen is het aan te raden om te onderzoeken of hun baan toekomstbestendig is. Zo kan je misschien kiezen voor omscholing voor het te laat is. Wanneer duidelijk wordt dat een werknemer boventallig wordt, dan wil je toch proberen om op zoek te gaan naar een gepaste oplossing. Spoor2Expert is een methode en een traject waarbij kan worden gekeken naar een toekomst buiten de organisatie. Spoor2Expert wordt gehanteerd door ADXpert. ADXpert is een Arbeidskundig Expertisecentrum dat zich bezighoudt met dit soort vraagstukken.

Spoor2Expert bij ADXpert

Spoor2Expert heeft zijn waarde bewezen voor tal van werkgevers en werknemers. Spoor2Expert gaat met behulp van jobcoaches, psychologen en arbeidsdeskundigen op zoek naar een oplossing die voor beide partijen gunstig is. ADXpert denkt met Spoor2Expert namelijk in mogelijkheden en oplossingen. Wanneer je als werkgever besluit om een dergelijk traject te gaan doorlopen, zal je snel inzien dat er volop mogelijkheden zijn.

Trouwe dienst

Met Spoor2Expert kan je op gepaste wijze afstand nemen van werknemers die er jaren van trouwe dienst op hebben zitten. Dat kan lastig zijn in het begin, maar vaak is het pure noodzaak. Vaak komt bij een werknemer al gauw het besef dat er volop mogelijkheden zijn. Dat is te danken aan de aard van Spoor2Expert en de manier waarop dit wordt uitgevoerd door ADXpert. Ben je als werkgever ook benieuwd naar de mogelijkheden van Spoor2Expert? Neem dan vrijblijvend contact op en bekijk de mogelijkheden op de website van ADXpert.