Nepalamaa
Image default
Business / Directories

VoIP bellen

VoIP bellen is natuurlijk iets waar vrij veel bedrijven zich op het moment mee bezig houden, omdat de ISDN lijnen gaan verdwijnen, wat betekent dat bijna heel zakelijk Nederland zal moeten overstappen op VoIP bellen. Geen kleine klus, gelukkig kan de Nederlandse Provider daar wel mee helpen. Maar waarom verdwijnt ISDN nou eigenlijk? Dat komt doordat ISDN vroeger een erg robuuste methode was om te bellen voor zakelijke klanten, tegenwoordig zijn er echter veel betere en efficiëntere methodes beschikbaar, en KPN was er gewoon klaar mee. Een van deze betere methodes is dus VoIP bellen, oftewel Voice over IP bellen. De Nederlandse Provider kan helpen om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er zijn twee verschillende technieken mogelijk voor VoIP: de SIP trunk en hosted VoIP. Beiden hebben veel voordelen, welke het meest geschikt is voor jouw organisatie kunnen we uitvogelen wanneer je contact met ons opneemt!

De SIP trunk

De SIP trunk is de techniek om voor te kiezen wanneer de huidige telefooncentrale behouden moet worden, het makkelijke hieraan is dat er geen tot weinig apparatuur vervangen hoeft te worden, en dat is handig voor kleine organisaties. Het aansluiten is simpel: we sluiten gewoonweg een SIP trunk van de Nederlandse Provider aan op de telefooncentrale, en vanaf het moment van aansluiting wordt er VoIP gebeld! Super simpel en super voordelig, omdat er flink mee kan worden bespaard op de telefoonkosten van de organisatie. Bovendien worden allerlei nieuwe functies beschikbaar, worden de omroepen bij calamiteiten omgeleid en wordt het bestaande telefoonnummer behouden!

Hosted VoIP

Voor hosted VoIP bellen valt ook wat te zeggen, omdat er hier niet eens een fysieke telefooncentrale is waar gebruik van wordt gemaakt! Dat komt doordat de telefooncentrale volledig in de cloud zit. Hier scheelt het dat de organisatie geen dure onderhoudscontracten meer hoeft af te sluiten, er wordt ook flink bespaard op bel- en gesprekskosten, en nieuwe functies zoals vast-mobiel integratie worden beschikbaar. Is dit de beste manier om VoIP bellen mogelijk te maken bij jouw organisatie? Neem contact met ons op, dan kunnen we het samen gaan uitvogelen.