Nepalamaa
Image default
Business / Directories

Voor- en nadelen van het plaatsen van een warmtepompboiler

Door middel van een warmtepompboiler kan je het water voor je huis verwarmen op een milieuvriendelijke manier. Doordat een warmtepompboiler een lager energieverbruik heeft dan een standaard boiler kan je ook nog eens besparen op je energiefactuur. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van het plaatsen van een warmtepompboiler.

 

Voordelen en nadelen

Het eerste voordeel is dat er geen fossiele brandstoffen worden gebruikt en het lagere energieverbruik dan de standaard elektrische boiler. Het elektriciteitsgebruik van een warmtepompboiler ligt gemiddeld drie keer lager dan het gebruik van een elektrische boiler.

 

Een warmtepompboiler is geschikt voor de mensen die veel warm water gebruiken. Door het grootte waterreservoir kunnen gezinnen tot vier personen makkelijk gebruik maken van een warmwaterboiler. Daarnaast kan op meerdere plekken tegelijk warm water worden gepakt.

 

Het plaatsen van een warmtepompboiler is eenvoudig. Doordat het werkt op elektriciteit is alleen een stopcontact voldoende voor de aansluiting. Bovendien is een warmtepompboiler te combineren met een cv ketel en zonnepanelen. Door het aan te sluiten op zonnepanelen wordt ook de elektriciteitsbehoefte op een duurzame manier voldaan.

 

Het eerste nadeel is het formaat. Warmtepompboilers zijn over het algemeen redelijk groot. Je moet dus over genoeg ruimte beschikken om er een te plaatsen. Daarnaast geeft een warmtepompboiler koude lucht af wanner deze werkt. Het is dus niet verstandig om er een te plaatsen in een leefruimte omdat je deze dan extra moet gaan verwarmen en dat is niet efficiënt. Een andere mogelijkheid is om via een afvoerbuis de koude lucht naar buiten af te laten voeren.

 

Het laatste nadeel is de prijs. Een warmtepompboiler is duurder in de aanschaf ten opzichte van een elektrische boiler. Op de langere termijn is een warmtepompboiler beter omdat je energie zal besparen en dit terugziet in de energierekening.

 

Nu je de voor- en nadelen weet van een warmtepompboiler kan je gaan bepalen of je hier voor gaat kiezen wanneer je boiler aan vervanging toe is of als je in een nieuw huis gaat wonen.