Nepalamaa
Image default
Business / Directories

De linkloze toekomst van linkbuilding

 

Sinds we optimaliseren voor zoekmachines als Google is linkbuilding een van onze voornaamste bezigheden geweest. Al sinds jaar en dag doen we er alles aan om maar die ene waardevolle link extra te kunnen genereren. Toch verliest deze grote ranking factor aan invloed, want zoekmachines hebben waarschijnlijk een betrouwbaarder manier gevonden om in kaart te brengen wie de autoritaire partijen binnen iedere branche zijn.

Een stukje uit het verleden

Voorheen gebruikte Google de ranking factor page rank, waarmee het in kaart bracht welke website belangrijk waren en welke niet. Door linkjuice te ontvangen, ‘verdiende’ een partij meer autoriteit. In de loop der jaren werd hier steeds meer misbruik van gemaakt, daar het systeem zeer gevoelig was voor manipulatie. In de jaren hierna heeft Google steeds meer eisen toegevoegd, en heeft het diverse ranking signalen in haar algoritme geïmplementeerd, die steeds minder makkelijk te beïnvloeden waren. De partijen die uiteindelijk boven kwamen drijven, moesten ook wel de belangrijkste partijen binnen hun branche zijn. Toch heeft Google iets ontdekt wat nog moeilijker te beïnvloeden is.

Brand mentions

Voor Google wordt het steeds makkelijker om context aan content op de website te koppelen, waardoor het weet wie de partij is en wat het doet. Het wordt daarentegen steeds belangrijker om een merknaam op te bouwen. Door zogeheten brand mentions neemt de autoriteit van jouw merknaam toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reviews, social activity en andere manieren waarop jouw merknaam wordt genoemd. Een partij die jou kan helpen om deze moderne manier van linkbuilding te bedrijven, is SAM Online Marketing. Lees verder over hun linkbuilding diensten.